Οτιδήποτε κατασκευάζεται στο χέρι θεωρείται χειροποίητο. Κάθε κατασκευή αποτελεί ένα δημιουργικό τρόπο έκφρασης. Δεν παράγεται από μηχανές, δεν μπαίνει σε μαζική παραγωγή και αυτό αυτομάτως της προσδίδει ιδιαίτερη αξία.

Οι μικρές διαφοροποιήσεις που οφείλονται στη διαδικασία και τα υλικά κατασκευής, συντηρούν την αξία και τη μοναδικότητά της.

Γιατί η χειροποίητη κατασκευή αποτελεί επιλογή;

Κάθε χειροποίητη κατασκευή εξαρτάται από την αισθητική, την φαντασία, τη δεξιοτεχνία, την τεχνική, τη μελέτη των υλικών κατασκευής,την εμπειρία και κυρίως την αφοσίωση και την αγάπη του δημιουργού της.

Όσοι επιλέγουν το χειροποίητο παρακινούνται από την ίδια αφοσίωση και αγάπη. Επωφελούνται δημιουργώντας προσωπική άποψη, ταυτότητα και στυλ, αγοράζοντας κάτι τόσο μοναδικό και ξεχωριστό. Εκτιμούν το χρόνο την επιμονή και την προσπάθεια του δημιουργού της και του δίνουν χαρά να επικοινωνήσει μαζί τους καθώς και οι ίδιοι επιθυμούν και αναπολούν.

Άλλες φορές πάλι απλά φορούν κάτι και αισθάνονται όμορφοι και μοναδικοί. Έτσι επιβραβεύουν και παρακινούν τον δημιουργό σε περισσότερες κατασκευές.

Προσωπικά θεωρώ ότι το χειροποίητο εσωκλείει την πνοή του δημιουργού του, ότι αναπολεί, φαντάζεται και επιθυμεί επιδιώκοντας να εκφραστεί και να επικοινωνήσει φτιάχνοντας κάτι μοναδικό με φαντασία και αγάπη.

Επιλέγω να χρησιμοποιώ οικολογικές κόλλες και υλικά. Χρησιμοποιώ το φως ως βασική πηγή ενέργειας στην κατασκευή. Επιδιώκω να της προσδώσω σκληρότητα και αντοχή με πολλαπλές στρώσεις χαρτιού.

Εξαιρώ, όσο αυτό είναι εφικτό, τα έτοιμα μεταλλικά στοιχεία και δημιουργώ τα δικά μου όπου χρειάζεται, επιδιώκοντας την απλότητα.

Έτσι οι δημιουργίες μου είναι 100% χειροποίητες από εμένα!

Στο κόσμημα χρησιμοποιώ ευγενή μέταλλα ώστε να είναι, όσο γίνεται πιο ασφαλή, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας. Επίσης είναι υποαλλεργικά για το δέρμα και φυσικά να αποτελούν κομμάτια που θα έχουν αξία και θα μείνουν για πάντα μαζί σας.

Οι πέτρες που χρησιμοποιώ είναι ημιπολύτιμες και τις διαλεγω προσεκτικά από τους προμηθευτές μου όπως και τα μαργαριτάρια. Δεν χρησιμοποιώ πλαστικά στοιχεία ή μέταλλα που περιέχουν νικέλιο ή άλλα επιβλαβή για τον οργανισμό μέταλλα.

 

Yποστήριξη μηχανισμού σχολίων από CComment