Ήρθε η ώρα να γνωριστούμε καλύτερα! Το my Efterpi αποτελείται από δύο άτομα. Βασικά από μια μαμά και την κόρη της! Οικογενειακή υπόθεση, δηλαδή!

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σας συντηθώ εγώ, η Ευτέρπη!

Ονομάζομαι Ευτέρπη Κοκκίτου και έχω γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη το 1962. Ασχολούμαι με τις χειροποίητες κατασκευές, κυρίως papier mache από το 1987.

Συμετείχα σε αρκετά σεμινάρια κατασκευών όπως ζωγραφική σε μετάξι, batik, ψηφιδωτό, κούκλας κουκλοθεάτρου, papier mache και ζωγραφική με κάρβουνο. 

Από το 2011, που συμμετείχα σε πρόγραμμα μικρογλυπτικής κοσμήματος σε ασήμι, ασχολήθηκα με το κόσμημα εξελίσσοντας τις γνώσεις μου με ιδιαίτερα μαθήματα έως και σήμερα.

Επίσης επί σειρά ετών παρακολούθησα μαθήματα ιστορίας της τέχνης και πολιτισμού στο Μακεδωνικό μουσείο σύγχρονης τέχνης.

Το 1999 φοίτησα στο ΙΕΚ Δημητρέλη στο τμήμα Διακόσμησης όπου μελέτησα εντατικά το αρχιτεκτονικό και ελεύθερο σχέδιο και διδάχθηκα πολλά για τη διακόσμηση ιδιωτικών κατοικιών, ξενοδοχείων και καταστημάτων.

Έχω εργαστεί ως υπάλληλος στα καταστήματα Πρωτοψάλτη interiors, Άνθιμος και Στοίδης, Κούρτης και ως υπέυθηνη στα Open house, Μετρίδης, La maison Νίκος Αποστολόπουλος και Imperial.

Λόγω της φύσης της δουλειάς μου έχω ταξιδέψει σε εκθέσεις στο εξωτερικό και αναλάμβανα την ευθύνη μεγάλων ή μικρότερων έργων σε ιδιωτικές κατοικίες. Συνεργάστηκα με αρχιτέκτονες και διακοσμητές. Οργάνωσα, παρακολούθησα και εκτέλεσα έργα σε ξενοδοχειακές μονάδες όπως Macedonia palace, Sani resort, Egnatia palace, Xenia Σερρών, μικρών ξενώνων στη Θάσο, Χαλκιδική και Μύκονο όπως και εστιατόρια, καφέ και bar σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Από το 2019 ασχολούμαι αποκλειστικά με τις κατασκευές και το χειροποίητο κόσμημα και συνεχίζω να παρακολουθώ ιδιαίτερα μαθήματα με τον δάσκαλό μου Νίκο Ξανθόπουλο. 

Στην καινούρια μου αγάπη τον τομέα των φωτιστικών είμαι αυτοδίδαχτη και εξελίσσω διαρκώς τις δημιουργίες μου στις οποίες χρησιμοποιώ κυρίως χαρτί, μελάνι και οικολογικές κόλλες. Αγαπώ τα φυσικά υλικά και προσπαθώ να τα προσαρμόσω στις κατασκευές μου.

Η καθημερινότητα μου είναι γεμάτη έμπνευση και μελέτη της σχέσης των υλικών. Κάνω συνεχώς πειραματισμούς, έχω επιτυχίες αλλά και αποτυχίες!

Δεν δημιουργώ μια κατασκευή για να την πολλαλασιάσω αλλά για να μεταφέρω την εικόνα της φαντασίας με όσα φέρνει μαζί της. Η τελική χρωματική παλέτα ολοκληρώνει το ταξίδι και οδηγεί σε άλλες δημιουργίες με περισσσότερες γνώσεις και εμπειρία στη χρήση των υλικών μου.

Κάθε αντικείμενο μου σας παραδίδεται για να σας μεταφέρει συναισθήματα, εποχές, χρώματα, εικόνες, ζωή!

Εύχομαι να απολάυσετε τις δημιουργίες μου όσο εγώ!

Με αγάπη,

Ευτέρπη!

Yποστήριξη μηχανισμού σχολίων από CComment