Ας γνωριστούμε...

Image

Ποιοί είμαστε / Τι είναι το my Efterpi

To my Efterpi ξεκίνησε την διαδρομή του στη Θεσσαλονίκη το 2019. Ένας ιδιαίτερος χώρος στο κέντρο της πόλης, στον οποίο παρουσιάζονται όλες οι δημιουργίες της Ευτέρπης και της κόρης της Νατάσας. Εμπνεύστριες και δημιουργοί του my Efterpi!

Εκπροσωπούν και οι δύο την χειροποίητη κατασκευή, εκφρασμένη σε ατμοσφαιρικά φωτιστικά, κατασκευασμένα από χαρτί, και ιδιαίτερα κοσμήματα που χαρακτηρίζονται από απλότητα έκφρασης και σχεδιασμού.

Όλες οι κατασκευές και τα κοσμήματα συνοδεύονται από μια ιστορία, μια πηγή έμπνευσης.

Χαρά, αναμνήσεις, ζωντάνια, εμπιστοσύνη και πίστη! Μερικά από τα κύρια υλικά της δημιουργίας στο Efterpi!

Ξεκινήσαμε από την εσωτερική μας ανάγκη να μεταφέρουμε, μέσω της δημιουργίας, εικόνες που σχετίζονται με την απλότητα της καθημερινής ζωής, τη φύση, το ταξίδι μας στο χρόνο και τις εμπειρίες μας.

Επιδιώκουμε να δώσουμε υλική ουσία σε στιγμές, σκέψεις, εικόνες!

Τα αντικείμενα μας συναλλάσσονται με χώρο, χρόνο και τον άνθρωπο. Με την παρουσία τους, σας μεταφέρουν στο χρόνο, χαρίζοντας σας διαφορετικά όμορφα συναισθήματα και εικόνες!

Τα κοσμήματα μας σας κάνουν μοναδικές, να ξεχωρίζετε στο πλήθος και να νιώθετε πως έχετε ένα μοναδικό κομμάτι που έχει μια ιστορία στα χέρια σας. Θα το φοράτε για πάντα!

Η φροντίδα και η αγάπη κατά τη διάρκεια της κατασκευής αποθηκεύονται μέσα σε οτιδήποτε φτιάχνουμε και μετατρέπονται σε δικά σας αντικείμενα για να τους προσδώσετε τις δικές σας αναμνήσεις!

Με εφαλτήριο την κινητήρια δύναμη της αγάπης και της χαράς δημιουργούμε αντικείμενα και κοσμήματα φτιαγμένα με απλότητα, φροντίδα, και αφοσίωση.

Σκοπός μας είναι να φροντίσουν το νου, κινητοποιώντας τη μνήμη, συναισθήματα και επιθυμίες.

Η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της διαχείρισης των δημιουργιών μας, ο οραματισμός και η φαντασία μας ταξιδεύουν στην ευχάριστη έκπληξη των χρωμάτων, εικόνων, της ζωής που μοιραζόμαστε και σας προσφέρονται με αγάπη για να φωτίσουν τις μερες σας και να εκφράσουν την αισθητική σας!

Έμπνευση & Δημιουργία

Η δημιουργικότητα κάνει τη φαντασία πραγματικότητα! Στο my Efterpi βασίζεται στη μνήμη, την καθημερινότητα, τις εποχές,την παιδικότητα, τη φύση που είναι αναπόσπαστη από τη ζωή, τα χρώματα και την αισθητική που χαρακτηρίζει τα κοσμήματα και τις κατασκευές μας.

Η υλοποίηση κάθε ιδέας, μας γεμίζει συναισθήματα αγάπης χαράς αρμονίας, πληρότητας και αισιοδοξίας.

Μελετάμε τον σχεδιασμό των δημιουργιών μας για να αποτυπώσουμε την εικόνα της φαντασίας και να ζούμε αρμονικά με τον εαυτό μας, σφραγίζοντας την πραγματικότητα της καθημερινότητας μας με πληρότητα και αφοσίωση.

Image
Image

Οι στόχοι μας

Η απλότητα και η αρμονία που καθορίζει τη ζωή μας, εκφράζεται στις κατασκευές των ανθρώπων του my Efterpi.

Επιθυμία μας είναι, τα αντικείμενα και τα κοσμήματα να βιώνονται μέσα από μια διαρκή αλληλεπίδραση με το άτομο που τα επιλέγει, προσφέροντας του, τα ίδια συναισθήματα αισιοδοξίας, φροντίδας και αγάπης.

Επιλέγετε να τα βλέπετε ή να τα φοράτε απολαμβάνοντας οτιδήποτε εκφράζουν, όπως ακριβώς αισθανόμαστε κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους.

Η ενασχόληση και η πειραματισμοί με τα βασικά υλικά μας, όλα φιλικά προς το περιβάλλον, τροφοδοτούν την φαντασία και εξελίσσουν με νέες ιδέες τις χειροποίητες κατασκευές μας.

Όλες οι Papier Mache κατασκευές παρουσιάζουν μια διαφορετική αισθητική αντίληψη της διακόσμησης με ατμοσφαιρικά φωτιστικά χώρου.

Απευθύνονται σε ιδιώτες και επαγγελματίες που επιθυμούν ιδιαίτερα αντικείμενα χαμηλού φωτισμού και διακόσμησης, κατασκευασμένα ειδικά για το χώρο τους.

Τα κοσμήματα έχουν μια ιδιαίτερη αισθητική σε συνδυασμό του απλού, καθημερινού με το κάτι παραπάνω, κάτι διαφορετικό!

Άνισα σχέδια, ασύμμετρα, με πρωτότυπες υφές που αναδεικνύουν το ασήμι ως υλικό, με γνώμονα το να μπορούν να φορεθούν από όλους, όλες τις ώρες, σε κάθε περίσταση και για πάντα.

Όλες οι κατασκευές και τα κοσμήματα σας προσφέρονται για να περνάτε χρόνο μαζί τους, να τα φοράτε και να ταξιδεύετε σε στιγμές και συναισθήματα χαράς και αγάπης!

Η κατασκευή ενός χειροποίητου αντικειμένου είναι μια διαφορετική εμπειρία κάθε φορά!

Χρειάζεται ηρεμία, όρεξη, έμπνευση και μεράκι!

Υπάρχει ακαταστασία, θα γίνουν λάθη, μπορεί να μην είναι η μέρα μου αλλά υπάρχει σίγουρα αγάπη για αυτό που κάνουμε!